Saaristo Siideri painatutti tänä vuonna mainoksen, josta löytyy Joulusiiderin tarina

Joulusiideri kehitettiin alunperin Saksan joulumarkkinoille. Saksan joulumarkkinat ovat kuuluisa perinne jo 1300-luvulta asti. Markkinoille ei tulla pelkästään ostoksille, mutta erityisesti nauttimaan illasta ja joulunajan tunnelmasta ystävien ja perheen seurasta hyvän ruuan ja juomien kera. Saaristo Siiderin panimomestari työskenteli 15 vuotta Hessenissä ja Rheinland-Palatinassa ja nautti erityisesti joulumarkkinoiden omenasiideripohjaisista lämpimistä juomista. Tästä lähti päätös kehitellä oma joulusiideri, jossa omaan omenasiideriin lisätään valmistusvaiheessa erilaisia joulumausteita. Se valmistetaan maistamalla, koska luonnonmukaisen siiderin, että mausteiden maku vaihtelee joka vuosi riippuen sääolosuhteista. Resepti muotoitui nykyisekseen 10 vuodessa ja sitä myydään vieläkin Saksassa ja Itävallassa jouluaikaan.

Vuonna 2019 joulusiideriä valmistettiin ensimmäistä kertaan Suomen saaristossa kasvaneista omenista ja samaa makua haettiin maistamalla pitkään ennenkuin löydettiin oikea joulumausteiden tasapaino uuden panimon siideriin käytettävien uusien omenalajikkeiden kanssa. Syntynyt tuote on siis täysin omanlaisensa, uutuus Suomen markkinoille. Maku on hieman glögiä jäljittelevä pehmeän jouluinen, mutta siinä on kuitenkin säilytetty kuivalle omenasiiderille ominnainen happoinen maku.